Fruitbomen benoemd

Vorige maand hebben we naambordjes bij de meeste fruitbomen gehangen. Het gaat om appel- en perenbomen, van verschillende rassen. Appelbomen krijgen roze bloemen aan takken in de breedte, perenbomen krijgen witte bloemen aan takken in de hoogte.
De bomen staan prachtig in bloei, ze hebben de droogte van vorig jaar goed doorstaan. Voor een boom die verplant is, is het eerste jaar het spannends: lukt het de boom snel genoeg om nieuwe worteltjes te maken om voldoende water op te nemen? Blijkbaar is dat goed gelukt. Bloemen zijn de voorbodes van vruchten, dus als de bloemen bestoven worden dan kunnen we daar later dit jaar letterlijk de vruchten van plukken. Hoe de appels en peren gaan smaken, weten we nog niet. Ik ben benieuwd!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply